Az Image Line megjelentette az FL Studio 10-et, a teljes körű zeneszerkesztő alkalmazást. Köszönhetően a 10 éves fejlesztési tapasztalatnak, az FL Studio 10 jelenleg a legrugalmasabb virtuális zenei stúdió az iparban.

Didier Dambrin vezető szoftverfejlesztő valóra váltotta látomását, hogy egy nyílt-architektúrájú virtuális stúdió alkalmazást készítsen, ahol az egyetlen korlátja a felhasználónak a saját elképzelése. Ez a filozófia tükröződik az FL Studio 8 rugalmas audió és az adat kapcsolási vezérlésén, szabad stílusú Lejátszási lista dizájnján, és kompatibilitása az ipari szabványokkal (VST/VSTi/VST2, DXI, DXI2, Buzz, ReWire, MIDI, MP3, WAV, OGG). Didier megjegyezte, hogy "Nem próbáljuk védeni az adatainkat és nem akarunk új formátumokkal kijönni csak marketing szempontokból. Mi már létező szabványokat használunk annyit, amennyit csak lehetséges és engedélyezzük, hogy az FL Studio-t pluginként használják más programokban".

Mi az FL10?

Az FL Studio egy teljesen felszerelt, nyílt-architektúrájú zeneszerkesztő és produkciós alkalmazás PC-re. Nincs szükség extra programra, hogy bármely stílusú zenét készítsünk, mivel egy teljes csomag hangszer és stúdió eszköz került bele a doboz árába. A beépített pluginekkel, hangokkal és eszközökkel a felhasználó készíthet teljes zeneszámokat, háttér zenéket, loopokat. Az elkészített zenéket több formátumba is el lehet menteni: WAV, MP3, OGG, MIDI, ZIP és a natív projekt formátum (.FLP).

Hangszerek

Készíts virtuálisan minden hangot. AZ FL10 29 virtuális szintetizátort tartalmaz, úgy mint akkusztikus/szintetikus basszus, elektronikus gitár, energikus hegedű szimuláció, sampler eszközöket zongorával, általános sample visszajátszást, dob szeletelést és egy sor szintézis technikát (kivonó, modellező, FM, granuláris és hozzáadó). Az FL Studio legújabb eszközével, az FL Synthmaker-el, egy teljes moduláris eszközzel megalkothatod a saját FL hangszeredet, effektjeidet, dashboardjaidat anélkül, hogy kódokat írnál.

FL_Synthmaker

Hang felvétel és szerkesztés

Vegyél fel hangot egy énekestől vagy egy teljes szimfónikus zenekartól. Az FL10 egyszerre 64 sávnyi hangot tud felvenni. A lejátszási lista munkafelülete végtelen számú audió sávot tartalmazhat és lehetővé teszi számodra, hogy diszkrét audó eseményeket igazíts, bármely sorrendbe vagy pozícióba teljes rugalmassággal, ezt csak a kreatív folyamat fogja diktálni. Az audió eszközök teszik lehetővé a felhasználó számára a valós időben való idő-nyújtást, hangmagasság-változtatást, dob-vágást, vagdalást, szerkesztést, így kreatívan semmisíthető meg az audió. Az FL8 audió szerkesztés továbbá kiegészül az Edisonnal, a felvevő - hangszerkesztővel. Az Edison egy teljesen integrált hangszerkesztő és felvevő eszköz, spektrális analízissel, konvolúciós reverbbel, loop-rögzítéssel, loop-építő eszközökkel és talán még többel?

Edison

Az FL Studio importál/exportál: WAV, MP3 és OGG formátumokba.

Szekvenszálás

Rögzíts zenei fellépéseket és ötleteket a leglogikusabb módon. Az FL8 pattern és sáv alapú szekvenszerként is működik, a felhasználó beállításai szerint. Az eszközök tartalmaznak egy korlátlan step-szekvenszert, iparvezető zongora sávot és automatizálási rendszereket. Az FL Studio támogatja a MIDI-t és a bejövő jeleket minden szabványos vezérlőről. Az FL 8 a leggyorsabb mód az agyadtól a hangszóródig.

Elrendezés

Határozd meg a saját projekt dizájnodat. Az FL10-ban eldöntheted, hogyan is fog a projekted kinézni. A konkurenciával szemben, az FL8 lejátszási listája egy teljesen rugalmas és virtuálisan szabad tér, ahol a hangjegy, pattern, Audió és Automatizálás adat elrendezhető és szerkeszthető, úgy, hogy igazodjon a kreatív ötleteidhez és az előnyösebb munkakörnyezethez.

Keverés/Masterelés

A legtökéletesebb keverő a saját kategóriájában. Az FL10 egy iparvezető, 64 sávos sztereó keverőt tartalmaz. Minden sáv 8 effektet foglalhat magában (VST, DX vagy FL) és, ha szükséges, bármely másikra irányítható a 64 sáv közül, vagy a 4 direkt küldő csatornára. A 44 beépített effekt plugin: limitálás, kompresszálás, késleltetés, zaj, equalizálás (grafikus és parametrikus), szűrés, fázisolás, flanger, kórus, vokóder és reverb.

Élethosszig szóló ingyenes frissítések

Azon regisztrált FL Studio felhasználók, akik a letölthető verziót vették meg a programból, élethosszig szóló frissítést kapnak hozzá, arra a szintre, melyet megvásároltak (Express, Fruity, Producer, vagy XXL). Például minden FL Studio 10 vásárlónak letölthető lesz az FL Studio 10, 11... teljesen ingyen. A doboz verziót választók felárért juthatnak ehhez az opcióhoz.

Újdonságok és változtatások

Először is, az FL Studio 10 mindent magában hordoz, amit az FL 8 tartalmazott, valamint még többet is:

 • Az FL Synthmaker egy teljesen moduláris alkalmazás, ahol saját magad tudsz FL Studio hangszert, vagy effektet és dashboardot készíteni anélkül, hogy bármilyen kódot is írnál.
 • Egy kattintásos rögzítés az Edison hangszerkesztő pluginnel. Az Edison egy teljesen integrált audió szerkesztő és rögzítő eszköz spektrális analízissel, konvulúciós reverbbel, loop rögzítéssel és még többel.
 • Slicex, az erőteljes dob loop vágó és újrarendező eszköz.
 • Soundgoodizer egy maximáló-erősítő plugin, amely a Maximus hang processzálási rendszerén alapul.
 • Fruity Limiter a maximálásért és a kompresszálásért a végső keveréshez, vagy egyedülálló sávokhoz. Ingyenes minden felhasználónak.
 • A vezérlők jobb integráltsága. Az FL Studio képes megjegyezni és megtanulni a kapcsolatokat a külső vezérlőkhöz az új 'multilink' funckióval és az 'Alap linkek felülírása' opcióval.
 • Wave Candy, egy rugalmas audió analizáló és vizulációs eszköz oszcilloszkóppal, spektrum analizálóval és hangerő mérővel.
 • A szinkronizáció interpolációja gyorsabb (64 pontos szinkronizáció most már valós időben, a processzor függvényében).
 • Renderelés fejlesztett késleltetés kompenzációval.
 • Score logger, minden midi és hangjegy aktivitást rögzít, még akkor is, ha a rögzítés nem aktív.
 • Directwave Player, letölthető hang-bankokkal gazdagítja a zenei palettádat.
 • Recording filter, amivel hang, automatizációs, vagy hangjegy adatokat vehetünk fel, bármely kombinációban.
 • Slip szerkesztő és méretező eszköz került a lejátszási lista összes clip fajtájához.
 • Többmag biztos pluginek, a jobb működés eléréséhez többmagos processzorokon.
 • Egy kiválasztott keverő sáv került hozzáadásra a keverőhöz. Ez a sáv jobban integrált a vizuális effektusokkal és az Edisonban való rögzítéssel.
Slycex_és_EZGenerator

Formátumok

Az FL 8 együttműködik az alábbi formátumokkal: VST/VSTi/VST2, DXi, DXi2, MP3, WAV, OGG, MIDI, ASIO, ASIO 2. A DirectWave-en keresztül még az alábbiakkal is kompatibilis: AKAI AKP (S5/6K,Z4,Z8), Battery (version 1), MPC, Reason, Kurzweil, EXS24, Kontakt (version 1 & 2), Recycle, SFZ+ és SoundFont2.